Aha! #2 – Ik wil nóg minder muisklikken

Situatie

Als echte Adomi ontwerper streef je waarschijnlijk altijd naar maximale efficiëntie. Met een minimaal aantal klikken maximaal resultaat bereiken is een kenmerkend uitganspunt in je ontwerpproces. Goede kans dat het één van de doorslaggevende factoren is geweest in je keus voor Adomi.

Naast de menu’s boven het tekenveld geven de contextmenu’s die in de tekening geactiveerd worden met de rechtermuisknop, snel toegang tot de functies die je nodig hebt.

Wanneer je veel ontwerpuren maakt, klik je uiteindelijk toch ook binnen Adomi aardig wat af. Je vraagt je als efficiëntiefanaat natuurlijk altijd af, of het nóg wat sneller kan.

Voor jou zijn er de snelcommando's. Met deze handige toetsencombinaties kan je met Adomi nóg sneller werken. Hieronder zetten we een aantal van deze commando’s op een rij.

Oplossing

Snelcommando's

Je kunt met je muis boven een element in je tekening gaan staan om het te selecteren. Je kunt ook een element aanklikken of een kader slepen over een verzameling componenten om een of meerdere elementen te selecteren. Als je iets geselecteerd hebt, kun je via het toetsenbord direct een van de volgende acties starten:

SnelcommandoFunctie
1x ShiftVerplaatsen
2x ShiftSpiegelen
3x ShiftRoteren
Getal invoeren op het numerieke toetsenbordVerplaatsen (door numerieke invoer)
Shift, ControlKopiëren
2x Shift, ControlSpiegelen en kopiëren
3x Shift, ControlRoteren en kopiëren
BackspaceComponent opzoeken in de selector om nogmaals te plaatsen
Control + BackspaceComponent met precies deze eigenschappen nogmaals plaatsen
DeleteWissen

Blijf je liever werken met de muis? Ook geen probleem. Al deze functies zijn op te roepen door met de rechtermuisknop in het tekenveld te klikken zodra je iets geselecteerd hebt.

Delen via LinkedIn