Home/ Helpdesk/ Systeemaanbeveling/

Systeemaanbeveling

Adomi

Besturingssysteem

Windows 10 en 11 worden ondersteund. Een 64 bits pro-versie wordt sterk geadviseerd, met name voor grote modellen is dit van belang.

Processor

Adomi maakt efficiënt gebruik van de processor, ook voor grafische prestaties. Wij adviseren processoren met een goede Single Thread Performance. Kijk op de website van Passmark voor meer informatie. Processoren met een grote hoeveelheid 'cores', leveren voor Adomi niet veel extra rendement.

Werkgeheugen

Er wordt een werkgeheugen van 8 GB of meer geadviseerd. Bij grotere projecten is meer geheugen aan te raden. De snelheid van het geheugen is ook van invloed op de prestaties.

Opslag

Een Solid State Drive (SSD) biedt ten opzichte van een traditionele harde schijf (HDD) voordelen voor het opstarten van het programma, maar als de projectbestanden op een server staan, is de snelheid van de server en van het netwerk meer van invloed.

Grafische kaart

De computer dient te beschikken over een goede grafische kaart (voorzien van minimaal 1 GB ram).

Een groot videogeheugen is bij hoge resoluties belangrijker, want hoe hoger de resolutie, des te meer pixels er zijn en hoe meer geheugen er moet zijn om de grafische data op te kunnen slaan. Daarnaast gebruikt ook anti-aliasing relatief veel geheugen.

Op de website van Passmark zijn de prestaties van de verschillende grafische kaarten vermeld, inclusief een top 10.

Let op: Een specifieke OpenGL kaart, zoals een Quadro- of FirePro-kaart, biedt voor Adomi geen voordelen. Uitsluitend de 3D prestaties tellen.

Beeldscherm

Een beeldscherm met een resolutie van tenminste 1920x1080 (HD) is noodzakelijk, een resolutie van 2560x1440 (QHD) wordt aangeraden. Geadviseerd wordt niet te zuinig te zijn met de resolutie en de afmeting van het beeldscherm. Een scherm van 27" of groter met voldoende resolutie (en een geschikte grafische kaart) werkt een stuk prettiger.

Toetsenbord laptop

Omdat er in Adomi veelvuldig gebruik wordt gemaakt van het numerieke deel van het toetsenbord is de aanwezigheid hiervan, op een laptop, aan te raden. Bij werken met een los toetsenbord is dit numerieke deel meestal standaard aanwezig. Als alternatief kan er ook een los numerieke toetsenbord toegepast worden.

Opmerking

Adomi wordt ontwikkeld als een stand-alone applicatie en is niet geschikt voor installatie op virtuele systemen of cloud-oplossingen. Elke handeling die wordt voltooid tijdens het tekenen, wordt direct weggeschreven naar de verschillende projectbestanden, waardoor deze bestanden met een hoge frequentie benaderd worden. Als deze bestanden op een locatie staan die bij elke verandering aan een bestand deze gewijzigde bestanden gaat synchroniseren met een cloud-opslag, kan dit de prestaties van Adomi nadelig beïnvloeden.