Ons verhaal

Wij zijn Arkey Systems

Sinds 1982 maken wij met een enthousisast team computerprogramma's voor gebouwontwerp. Ons vlaggenschip is Adomi, een BIM tekenprogramma voor de Nederlandse bouw. Daarnaast werken wij hard aan de snelst groeiende BIM bibliotheek van Nederland: Abico. Ook zijn we het team achter Areddo, een gratis viewer voor BIM en CAD bestanden.

Elke dag staan wij klaar voor onze ontwerpers en werkvoorbereiders in Nederland en België. Onze productspecialisten ondersteunen bij het gebruik van de software en geven trainingen aan nieuwe tekenaars. Onze adviseurs helpen o.a. installateurs, architecten en aannemers bij het kiezen van de juiste pakketten. Onze programmeurs en tekenaars werken aan nieuwe functies en BIM/CAD objecten. Onze administratie verwerkt de bestellingen. En onze receptie wijst bellers en bezoekers de weg.

Door de tijd heen

1980

Hoe het begon

Arie van Kranenburg ontwikkelt zijn eerste grafische programma op één van de eerste computers: de Vector General en een PDP-11.

.
.

1981

Het eerste CAD programma

Als studentassistent aan de Technische Universiteit Delft ontwikkelt Arie zijn eerste tekenprogramma: IGOVAR. Dit stond voor: Interactief Grafisch Ontwerphulpmiddel Voor ARchitecten.

1983

Arcos

Een architect zag IGOVAR en wilde dat wel hebben. Maar niet op een computer van een kwart miljoen. Arie ontwikkelde daarom Arcos voor de Corvus Concept, deze koste 'slechts' 30.000 gulden.

.
.

1985

Arkey voor de Atari

Met de komst van de Atari was er ineens een betaalbare computer met een hoop kracht. Toen we Arkey daarop uitbrachten stond de telefoon roodgloeiend.

1990

Arkey komt naar Windows

Microsoft maakte met Windows het bedienen van een computer grafischer en daarmee ook gebruiksvriendelijker. Bedrijven gingen dan ook massaal over op Windows. Voor ons ook het moment om Arkey voor Windows uit te brengen.

.
.

1998

Rekenprogramma's installatietechniek

Voor de Nederlandse installateur ontwikkelen we een aantal modules die het mogelijk maken om vanuit de tekening leidingstelsels door te rekenen en te dimensioneren.

2012

Adomi

Het is tijd voor BIM. We verpakken het geliefde Arkey in een systeem dat we uitbreiden met BIM functionaliteit: Adomi - een volwaardig 2D CAD én 3D BIM pakket.

.
.

2014

BIM bibliotheek Abico

We lanceren een uitgebreide BIM bibliotheek met producten van grote en kleine fabrikanten. Inmiddels is Abico de snelst groeiende BIM bibliotheek met meer dan 300.000 producten.

2015

Areddo BIM viewer

Met de opkomst van IFC komt er steeds meer behoefte aan BIM viewers. Het probleem is dat de meeste hiervan ongelofelijk traag zijn. Wij steken de handen uit de mouwen en maken een razendsnelle viewer, die we gratis beschikbaar maken.

.
.

2024

Arkey neemt VMV module over

Wij nemen de bouwkundige module voor Adomi over van VMV cad-adviseurs. Bouwkundig ontwerp is met deze module nog makkelijker dankzij handige functies.