Home/ Blog/ Adomi 2015: beta release/

Adomi 2015: beta release

arrow_back Meer verhalen
calendar_today 1 april 2015
local_offer Adomi | BIM

Meer kwaliteit en efficiency

Arkey systems heeft de eerste betaversie van Adomi 2015 aan dealers uitgeleverd voor het testtraject. Adomi 2015 betekent opnieuw een belangrijke stap voorwaarts op BIM-gebied. Hierbij stonden nog verdere vergroting van de efficiency en kwaliteit van het model en de tekeningen centraal.

Het verloop van het testtraject zal bepalen wanneer de officiƫle release van Adomi 2015 plaats zal vinden.

Model-annotatie

Naast de genoemde opmaak van de view is het ook mogelijk om annotatie (teksten, maten e.d.) in het model zelf op te nemen. Deze wordt weergegeven als kijkrichting en bereik overeenstemmen met die van de view.

Nieuw plotblad

Dit plotblad is een 2D representatie van een vel papier, waarop zowel views als opmaak geplaatst kunnen worden. De opmaak is in papiercoordinaten. Het plaatsen van maten op het plotblad geeft dus ook de maat in mm papier aan. Annotatie kan dus op drie niveau\'s worden geplaatst. Allereerst op model-niveau. Deze annotatie an op meerdere views verschijnen. Vervolgens op view-niveau. Dan verhuist de annotatie met de view mee. Tenslotte op plotniveau. Dan staat de annotatie los op de plot (bv rechteronderhoek) en is niet gekoppeld aan een view, maar alleen aan het "papier".

Onderscheid 2D/3D op stijl/component niveau

Om in Adomi efficient te kunnen weergeven kan bij een component worden opgeslagen of deze 2D of 3D of beide is. Dit geldt ook voor de aanroep van een materiaalstijl. Hierdoor is het niet langer nodig om andere informatiescheiding te gebruiken voor dit onderscheid en zal het schakelen tussen 2D en 3D niet langer afhankelijk zijn van de werkmethodiek. In een aantal gevallen betekent dit verder dat de snelheid groter en het geheugengebruik kleiner wordt waardoor het bewerken van nog grotere modellen mogelijk wordt.

Ondersteuning van point-clouds Adomi 2015 heeft de mogelijkheid om point-clouds als referentie te gebruiken. Dit zijn grote aantallen 3d-punten, vaak in kleur. Deze zijn het resultaat van een laserscanner. Bij de invoer van nieuwe objecten kan de coordinaat van een punt uit deze wolk worden gebruikt.