Home/ Blog/ Adomi en Cevesin Installatietechniek/

Adomi en Cevesin Installatietechniek

arrow_back Meer verhalen
calendar_today 1 juni 2020
local_offer Adomi | BIM

Een interview met Roderik Santman. Over Cevesin en haar expertises. De toepassing van Adomi en de rol van BIM.

bedrijf:

Cevesin Installatietechniek

discipline:

installatietechniek

plaats:

Dieren

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Cevesin, in 1976 opgericht, maakte tot 1992 onderdeel uit van een bouwbedrijf, hierna is de onderneming verzelfstandigd en in bezit van Roland van Essen. De Cevesin Organisatie is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een aantal specifieke ondernemingen en behoort tot één van de “middelgrote” installatiebedrijven in de regio Gelderland.

Vanuit Cevesin Installatietechniek werken we veelal op projectbasis voor aannemingsbedrijven en is actief in de nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteitsbouw. De woningbouwprojecten zijn middelgrote tot grote seriematige woningbouw, zowel laagbouw als appartementencomplexen.

Met Cevesin Kleinbouwtechniek richten we ons voornamelijk op kleinschalige projecten zoals bungalows, landhuizen, particulier werk maar ook transformatie van oude kantoren die worden verbouwd tot appartementen.

Als Cevesin Klimaattechniek specialiseren we ons in klimaat-technische installaties ten behoeve van utiliteitsgebouwen zoals bedrijfshallen, winkels, winkelcentra, (zorg)instellingen, etc.

Onze activiteiten bestaan uit het ontwerpen, adviseren en installeren van installaties voor de verwarming en luchtbehandeling. Daarnaast verzorgen wij loodgieterswerkzaamheden, de installatie van sanitair en overige bouwkundige installaties. Wij leveren kwaliteit, in zowel technische als organisatorische zin. Al onze werkzaamheden worden vanuit onze vestiging in Dieren door eigen mensen met ruime ervaring begeleid en aangestuurd. Als erkend leerbedrijf van Kenteq mogen wij het predicaat “Leermeesterschap” voeren.

Naast onze eigen medewerkers werken we continu aan opleidingen van jongeren, merendeel zijn dit BBL-ers, deze zijn gestationeerd bij het “opleidingscentrum” en worden binnen enkele jaren klaargestoomd het grote werk.

Hoe helpt Adomi hierbij?

Met Adomi kunnen wij snel inspringen op de vraag van de opdrachtgever. Elk project, groot en klein, werken wij op de werkvoorbereiding sinds medio 1993 uit met voorheen Arkey en vervolgens Adomi.

Afhankelijk van de projecten en de vraag van opdrachtgevers doen wij dat in 2D of 3D BIM. Zodat alles in de uitvoering zo soepel mogelijk kan verlopen.

" Met Adomi kunnen wij snel inspringen op de vraag van de opdrachtgever. - Roderik Santman, Cevesin Installatietechniek " Dankzij de gekoppelde rekenprogramma’s, productbuizen en prefab-automaat kunnen we snel prefab productiestukken en bestellijsten genereren - Roderik Santman, Cevesin Installatietechniek

Waarom kiest Cevesin voor Adomi?

Adomi is voor ons het juiste pakket, wat naast eenvoud in gebruik voorzien is van een snelle schakeling tussen 2D en 3D.

Dankzij de gekoppelde rekenprogramma’s, productbuizen en prefab-automaat kunnen we snel prefab productiestukken en bestellijsten genereren voor onze prefab afdeling en montageploegen. Zo kunnen zij eenvoudig met de juiste materiaalpakketten aan het werk.

De service van Arkey Systems is hierbij een belangrijke aanvulling. Bij nieuwe producten in de markt, worden de benodigde bibliotheken adequaat aangevuld. Arkey Systems springt snel op deze vragen in, wat wij als plezierig ervaren.

In welke mate speel BIM bij jullie een rol?

Steeds meer partijen werken tegenwoordig in een BIM-model, met name bij de grotere projecten is BIM voor ons een uitkomst. We kunnen zo ingewikkelde situaties in de ontwerpfase identificeren en met betrokken partijen tackelen. Hierdoor komen we in de bouwfase niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Ook is het met BIM modelleren eenvoudig om in overleg met de overige partijen binnen het project eventuele clashes tijdig te identificeren, zodat iedereen van elkaar de uitdagingen binnen het project duidelijk begrijpt.

BIM-modelleren wordt steeds verder doorontwikkeld, waardoor het voor iedereen steeds makkelijker wordt om ermee te werken. Steeds meer partijen beginnen de voordelen van BIM in te zien, waardoor de uitwerking van projecten met de bouwpartners tot een steeds hoger niveau gebracht kan worden.

Kan je wat meer vertellen over het OurDomain project in Amsterdam?

Dit project is in samenwerking met Greystar, Blauwhoed en de gemeente Amsterdam opgezet. De oost-locatie wordt een studentencomplex met 955 studio’s, welke allemaal voorzien zijn van eigen pantry’s en badkamers. Het gebouw heeft een “L” vorm met een lage en een hoge kant. De studenten eenheden beginnen op de 1e verdieping en gaan aan de lage kant door t/m de 14e verdieping en aan de hoge kant t/m de 20e verdieping. Verder zijn er gezamenlijke vertrekken op de begane grond (restaurant, ontspanningsruimten, cafe e.d.).

Wat is jullie aandeel geweest in dit project?

Voor het ‘East house’ hebben wij de volgende W-installaties uitgevoerd:

- Collectieve ventilatiekanalen
- Collectieve riolering installatie
- Rioleringsinstallatie in de betonvloeren van de Studio’s
- Inpandige Regenwaterafvoeren
- Drinkwater transportnetten
- Drinkwaterleidingen in de dekvloeren
- Droge blusleidingen

Wat zijn de uitdagingen geweest in dit project?

Bij de instortvoorzieningen in de tunnel betonbouw is het altijd zaak om snel mee te gaan in het tempo van de bouwkundig aannemer. Per dag moesten de riolering en collectieve ventilatie voor acht tot twaalf studio’s per dag gerealiseerd worden. De juiste prefab met productbuis vanuit Adomi was hier een groot voordeel.

Voor de transport drinkwaterleidingen hebben we 2 druktrappen gerealiseerd. Druktrap eerste liep t/m de 11e verdieping met 793 secties. De tweede liep vanaf de 12e tot de 20e verdiepingen met 317 secties. In totaal ging het om ca. 2200 strekkende meter collectieve transportleiding drinkwater. Het doorrekenen en modelleren in Adomi maakte hier de engineering een stuk makkelijker.

Het was prettig om dit werk in BIM uit te voeren, mede omdat er veel verschillende partijen aan bod kwamen.

Met name aan het plafond van de begane grond, was het een groot knelpunt van leidingen en kanalen. Dankzij de communicatie in IFC was die correct besproken en opgelost voor de montage.

Enkele projecten van Cevesin Installatietechniek

60 woningen Hof van Soeren - Laag Soeren
94 Appartementen Visserlaan - Arnhem
955 Studenten eenheden - Holendrecht
Nieuwbouw Stadsdeelwerf - Amsterdam
Renovatie Kerkelande Hilverzorg - Hilversum
Up Mountain - Amstelveen
Woonzorg complex de 6 Molens - Hoornaar