Home/ Blog/ Arkey: daar zit muziek in/

Arkey: daar zit muziek in

arrow_back Meer verhalen
calendar_today 22 februari 2021
local_offer Arkey: daar zit muziek in

Een nieuw geluid

Onze producten zijn uniek en eigenzinnig, daar zijn wij trots op. We genieten ervan om ze door middel van mooie video’s aan jullie te presenteren en uit te leggen. Daar waar de ogen regelmatig nieuwe ontwikkelingen zien, worden de oren sinds heden ook gestreeld met een uniek concept: parametrische muziek.  

In onze zoektocht naar muziek voor onze media-uitingen gingen wij de samenwerking aan met componist Xander Slikker, om een muzikaal product te realiseren dat in het verlengde staat van onze eigen producten. De uitkomst is een baanbrekend nieuw concept gebaseerd op onze eigen functionaliteiten. Zo is de muziek in lengte naadloos aan te passen naar onze wensen, zonder dat dit de luisteraar stoort. Dit flexibele component is uniek, en speciaal ontwikkeld door Xander en onze marketingafdeling.   

Xander Slikker

Het concept

Om Arkey Systems te voorzien van een nieuwe soundtrack onder de visuele presentaties werd een nieuw concept uitgedacht. Zo hadden we de wens dat de muziek door ons universeel te gebruiken is, dat het de aandacht van de luisteraar vasthoudt, en dat het een weerspiegeling is van onze activiteiten. Tevens diende de wens zich aan om de muziek flexibel aan te kunnen passen in lengte. Eigenlijk zochten wij een parametrisch component! 

Dit leidde tot de ontwikkeling van slimme muziek op basis van een uniek componentmechanisme. Dat maakt deze muzikale productie tot een letterlijke vertaling van onze producten. De verschillende unieke composities zijn niet alleen chronologisch inzetbaar, maar kunnen ook met elkaar gemixt worden. Dit leidt ertoe dat we voor elke omstandigheid een passende muzikale oplossing kunnen bieden. De combinatie tussen piano en natuurlijke instrumenten en de ruwe onbekende klanken van synthesizers en elektronische geluiden geven de muziek een uniek karakter.