<< Meer artikelen

De enige écht parametrische woningconfigurator

5 december 2023

Cataloguswoningen

Stel, je bouwt maatwerkwoningen. Daar komt natuurlijk ontwerpwerk bij kijken. Maar niet alles wat je ontwerpt is helemaal uniek. Woningen die verschillen, hebben soms allerlei overeenkomsten. Misschien heb je zelfs een catalogus van een paar woningtypes die door je klanten naar smaak aangepast kunnen worden. Een andere steensoort, een extra dakkapel, een iets diepere woonkamer: dat soort werk.

Handmatig werk beperken

Om de keuzes van je klanten vast te leggen en te visualiseren, heb je dan een configurator nodig. Maar dan moet het echte ontwerpen en bouwen nog beginnen. En je wilt natuurlijk niet dat je al die gemaakte keuzes daarna alsnog met de hand in het ontwerp moet uitwerken.

Herkenbaar? Maak dan kennis met de configuratormodule van Adomi. De Adomi configuratormodule geeft jou de mogelijkheid om maatwerk te bieden, terwijl je het handwerk minimaliseert.

Miljoenen combinatiemogelijkheden

Hoe werkt het? Het basisontwerp van de woning heb je al, maar bij het bouwtechnisch ontwerp van een opdracht hoort natuurlijk het verwerken van de gekozen opties. Het zou handig zijn als je dan verschillende onderdelen met één klik voor elkaar kon uitwisselen. Maar er is natuurlijk ook sprake van variaties in de maatvoering: die diepere woonkamer of de net iets smallere berging. Al die verschillende opties en maten kunnen leiden tot miljoenen combinatiemogelijkheden. En die ga je niet allemaal van te voren ontwerpen en als blokken beschikbaar maken. Beschik je niet over de Adomi configuratormodule, dan ben je de maatvariaties dus alsnog met de hand aan het tekenen.

Parametrisch ontwerpen met opties én maatvarianten

De Adomi configuratormodule is een configurator op het niveau van het bouwtechnisch model. Je configureert niet alleen de opties, maar beschikt ook over vrije maatvoering. Zonder dat je miljoenen combinatiemogelijkheden één voor één hoeft uit te werken. Je bouwt je ontwerp op met de slimme parametrische componenten in Adomi, waar de Adomi configuratormodule vervolgens een voor zowel de opties als de maatvoering configureerbaar model van maakt.

Adomi configuratormodule

Bekijk de video en ontdek hoe de enige écht parametrische configurator werkt!

Meer ontdekken?

De enige écht parametrische configurator

Plan een adviesgesprek in