Home/ Blog/ Hoe gebruik ik merkloos sanitair in Adomi?/

Hoe gebruik ik merkloos sanitair in Adomi?

arrow_back Meer verhalen
calendar_today 1 mei 2023
local_offer Abico | Adomi | BIM

Situatie

In de vroegere fasen van het bouwontwerp is vaak nog niet gekozen van welke fabrikant en welk type de sanitairproducten gebruikt gaan worden. Het kan dan wel handig zijn om alvast visueel te maken dat ergens een bad, douche, toilet, wastafel of fontein komt, zodat de ruimte gereserveerd kan worden en de globale indeling van de ruimte alvast vorm krijgt. Hoe pak je dat in Adomi aan?

Oplossing

In Abico bevindt zich een bibliotheek met merkloos sanitair. Het merkloze sanitair is bewust neutraal van uiterlijk gemodelleerd en bevat weinig complexe 3D-informatie, waardoor performanceproblemen veel minder snel aan de orde zijn bij het veelvuldig gebruik van deze sanitairproducten in een model. De objecten zijn bovendien parametrisch opgezet: tijdens het plaatsen in de tekening worden de lengte en de breedte bepaald. Voor relevante producten is vervolgens ook de hoogte instelbaar.

  1. Ga in de Abico selector naar Sanitair > Merkloos.

  2. Kies welk product je wilt gaan plaatsen: een bad, een douche, een toilet, een wastafel of een fontein.

  3. Plaats het product door twee kliks, waarmee ook het formaat van het object wordt bepaald.

  4. Tijdens en na het plaatsen worden in 2D bovenaanzicht de lengte- en breedtematen van het geplaatste object getoond. Deze tekst bevindt zich op sublaag 74.1 en kan worden verborgen door deze sublaag uit te schakelen.

  5. Voer achteraf een elementhoogte of bovenvlak in voor het product, indien van toepassing, om zo ook de hoogte in te stellen.