<< Meer artikelen

Hoe open ik eenvoudig de projectmap vanuit de tekening?

6 januari 2022

Situatie

Elk Adomi-project bestaat uit minimaal een tekening, een bibliotheek en een controlebestand, die samen in een map zijn opgeslagen. Vaak zijn er nog meer bestanden bij je project betrokken, zoals views, plots, berekeningen en allerhande referentiebestanden die in de tekeningen gebruikt worden. Adomi geeft de ontwerper de ruimte om deze bestanden zelf in submappen in te delen, binnen de projectmap. Ook de plek waar de projectmap zich bevindt, mag door de ontwerper bepaald worden. Vaak worden er bedrijfsbreed afspraken gemaakt over een mappenindeling op een server. Hoe open je de projectmap, zonder dat je in de Windows Verkenner handmatig door alle submappen hoeft te bladeren om hem te vinden?

Oplossing

In het menu 'Extra' vind je de functie 'Verkenner projectmap', die direct de projectmap van het geopende project in de Windows Verkenner toont.

En mocht je de locatie willen beïnvloeden waar een nieuw project standaard wordt opgeslagen, dan kan dit via de functie 'Aanpassen' in het menu 'Utilities'. Onderaan het dialoogvenster kun je de standaard projectmap instellen.