<< Meer artikelen

Hoe plaats ik een bekersifon op de juiste plek onder een wastafel?

4 februari 2022

Situatie

Bij het ontwerpen van sanitair en rioleringsinstallaties, zijn sifons van belang. Vanuit BIM/MEP-content bibliotheek Abico kunnen van diverse fabrikanten de sifons in het model geplaatst worden. Dit maakt het mogelijk om aan te geven waar de sifons precies moeten komen, hoe ze geplaatst moeten worden en hoeveel er van elk type besteld moeten worden. (Plug)bekersifons met een horizontale muurbuis vormen in dit geheel een aparte categorie. Afhankelijk van de situatie kan de plaatsing van een bekersifon namelijk variƫren in hoogte, afstand ten opzichte van de wastafel en afstand ten opzichte van de muur. Hoe regel ik dat in Adomi?

Oplossing

1. Selecteer de gewenste bekersifon in de Abico selector.
2. Plaats de bekersifon door het bevestigingspunt op de muur aan te geven en het bevestigingspunt onder de wasbak. De betreffende horizontale buis wordt direct op de goede lengte en in de juiste richting gezet.
3. Selecteer de bekersifon en geef bij een waarde op voor het referentievlak, om de hoogte van de sifon ten opzichte van de grond in te stellen.
4. Geef ook een waarde op voor de elementhoogte (bij het bovenvlak) om de lengte van de buis van de sifon naar de wasbak in te stellen.