Home/ Blog/ Met nog minder muisklikken ontwerpen/

Met nog minder muisklikken ontwerpen

arrow_back Meer verhalen
calendar_today 18 december 2020
local_offer Adomi

Situatie

Als echte Adomi ontwerper streef je waarschijnlijk altijd naar maximale efficiëntie. Met een minimaal aantal klikken maximaal resultaat bereiken is een kenmerkend uitganspunt in je ontwerpproces. Goede kans dat het één van de doorslaggevende factoren is geweest in je keus voor Adomi.

Naast de menu’s boven het tekenveld geven de contextmenu’s die in de tekening geactiveerd worden met de rechtermuisknop, snel toegang tot de functies die je nodig hebt.

Wanneer je veel ontwerpuren maakt, klik je uiteindelijk toch ook binnen Adomi aardig wat af. Je vraagt je als efficiëntiefanaat natuurlijk altijd af, of het nóg wat sneller kan.

Voor jou zijn er de snelcommando's. Met deze handige toetsencombinaties kan je met Adomi nóg sneller werken. Hieronder zetten we een aantal van deze commando’s op een rij.      

Oplossing

Je kunt met je muis boven een element in je tekening gaan staan om het te selecteren. Je kunt ook een element aanklikken of een kader slepen over een verzameling componenten om een of meerdere elementen te selecteren. Als je iets geselecteerd hebt, kun je via het toetsenbord direct een van de volgende acties starten:     

Snelcommando

Functie

1x Shift

Verplaatsen

2x Shift

Spiegelen

3x Shift

Roteren

Getal invoeren op het numerieke toetsenbord

Verplaatsen (door numerieke invoer)

Shift, Control

Kopiëren

2x Shift, Control

Spiegelen en kopiëren

3x Shift, Control

Roteren en kopiëren

Backspace

Component opzoeken in de selector om nogmaals te plaatsen

Control + Backspace

Component met precies deze eigenschappen nogmaals plaatsen

Delete

Wissen

Blijf je liever werken met de muis? Ook geen probleem. Al deze functies zijn op te roepen door met de rechtermuisknop in het tekenveld te klikken zodra je iets geselecteerd hebt.