Home/ Blog/ Snelkoppeling naar Adomi toekomstbestendig maken/

Snelkoppeling naar Adomi toekomstbestendig maken

arrow_back Meer verhalen
calendar_today 26 september 2023
local_offer Snelkoppeling naar Adomi toekomstbestendig maken

Heb jij ook wel eens dat je snelkoppeling naar Adomi stuk gaat na een update? Daar is eenvoudig iets aan te doen. Lees hier onze tip voor hoe je dat aanpakt!

Adomi starten

Adomi is op meerdere manieren te starten. Jij bepaalt als ontwerper wat je het handigste vindt. Je kunt Adomi starten door in de Windows Verkenner naar een tekening te zoeken en daarop te dubbelklikken. Het kan ook handig zijn om op het bureaublad of in de taakbalk een snelkoppeling te maken.

Snelkoppeling toekomstbestendig maken

Als je een snelkoppeling naar Adomi maakt, dan adviseren we je om deze toekomstbestendig te maken. Voor Adomi brengen we namelijk geregeld updates uit, om problemen op te lossen en vernieuwingen toe te voegen. Bij een update verandert het versienummer van Adomi. En dan kan het gebeuren dat je snelkoppeling niet meer werkt.

Hoe pak je dat aan? Klik met de rechter muisknop op de snelkoppelingen om de eigenschappen van de koppeling te bewerken. In het veld Doel typ je nu %adomi%\Adomi.exe in, op de plek waar een volledig pad naar de Adomi-toepassing ingevuld stond. Bij het veld Beginnen in kun je ook %adomi% intypen.

Omgevingsvariabelen

Je maakt hier gebruik van de Windows omgevingsvariabele %adomi%, die altijd doorverwijst naar de plek waar Adomi geïnstalleerd is. Deze omgevingsvariabele wordt bij het installeren en updaten van de Adomi installatie automatisch bijgewerkt.

En mocht je ze praktisch vinden: voor onze andere producten zijn ook de omgevingsvariabelen %abico%, %areddo% en %abuis% voorhanden.