Adomi en ITR Nederland

Een interview met ITR Nederland uit Alkmaar. Vincent Prinsze vertelt ons over ITR, de keuze voor Adomi, het project Missiehuis Hoorn en meer!

bedrijf:ITR Nederland
discipline:installatietechniek
plaats:Alkmaar
website

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn ITR Nederland en bieden de oplossing voor W-installateurs die ALLE BIM projecten willen aannemen zonder zich af te moeten vragen of er intern voldoende capaciteit is.

Ons team heeft meer dan 10 jaar ervaring met BIM projecten, wij hebben 100+ werktuigbouwkundige projecten uitgewerkt van woningbouw, zorgcomplexen, hotels, kantoorpanden, tot sportverenigingen van zowel bestaande als nieuwbouwprojecten.

Wij bieden een drietal BIM producten voor W-installateurs om hun BIM reis te ondersteunen:

Insurance
Wij zorgen voor voldoende BIM capaciteit voor een jaar, intern meer BIM output en 3 jaar lang BIM kennis update voor uw bedrijf.

Recharge
Wij zorgen tijdelijk voor meer BIM capaciteit door één of meer projecten geheel uit handen te nemen.

Tailored
Wij beantwoorden uw specifieke BIM-probleem of vraag op maat.

Hoe helpt Adomi hierbij?

Wij geloven in de meerwaarde van BIM als het gaat om het besparen van tijd, kosten en energie. Adomi stelt ons in staat om dit in de praktijk te brengen.

Waarom kiezen jullie voor Adomi?

Wij hebben binnen ons team ervaring met diverse BIM-tekensoftware zoals Revit, en Autocad. Vaak is er bij deze systemen sprake van complexe workflows. Adomi onderscheidt zich door met eenvoudige en praktische tools, volwaardige BIM-output te realiseren

"Adomi onderscheidt zich door met eenvoudige en praktische tools, volwaardige BIM-output te realiseren."

Kun je wat vertellen over jullie aandeel bij het project ’Missiehuis te Hoorn’?

Ons aandeel in het project ‘Het Missiehuis te Hoorn’ (in opdracht van Lenting) is om alle benodigde informatie benodigd voor de uitvoering in BIM te verwerken.

Voor dit project hebben wij de riolering, hemelwaterafvoer, Geberit Pluvia en waterinstallaties ontworpen.

De informatie die voor uitvoering uit het BIM-model gehaald wordt zijn o.a. de maatvoering t.b.v. prefab, het maatvoeringsplan op de bouw met een tachymeter en maatvoering 2D in 3D weergave op de bouwplaats met behulp van Dalux software.

"Adomi helpt hierbij doordat je relatief snel en eenvoudig een 3D model op kan zetten ter verduidelijking."

Wat waren voor jullie de uitdagingen in dit project?

Eén van de uitdagingen van dit project is het toelichten van installatietechnische keuzes.

Adomi helpt hierbij doordat je relatief snel en eenvoudig een 3D model op kan zetten ter verduidelijking.

De BIM-modellellen kunnen door iemand die niet dagelijks met BIM werkt eenvoudig bekeken worden met de BIM-viewer Areddo.

Is er uitwisseling geweest in IFC?

Veel informatie wordt al uitgewisseld via de IFC-modellen en daar mag de bouwwereld dan ook wel trots op zijn vinden wij.

Ruimte voor verdere verbetering is er nog wel. Vaak zie je dat er wel protocollen zijn voor de samenwerking in BIM, maar dat de urgentie om hieraan te voldoen soms nog te wensen overlaat.

"Dankzij Adomi kan dit op een niveau waar het verschil écht gemaakt wordt."

Hoe zien jullie de toekomst van BIM bij ITR Nederland?

Hoe zien jullie de toekomst van BIM bij ITR Nederland? In een wereld waar het steeds meer draait om tijd, kosten en energiebesparing is BIM niet alleen de toekomst van ITR Nederland maar van heel Nederland!

Vaak zien wij dat in voorbereiding met BIM juist het tegenovergestelde gebeurt. BIM kost te veel tijd, is duur en bespaart allesbehalve energie…

Hierin willen wij de W-installateurs ondersteunen bij hun BIM-reis, om samen met minder energie meer duurzame projecten te realiseren. Dankzij Adomi kan dit op een niveau waar het verschil écht gemaakt wordt.

Enkele projecten van ITR Nederland

Missiehuis Hoorn

Waar het Missiehuis ooit een hechte geloofsgemeenschap vormde, met open armen naar de samenleving, wordt het terrein nu ontsloten als leef- en verblijfsgebied. Met het monumentale gebouw als kloppend hart bouwt Projectontwikkelaar De Nijs vier geheel nieuwe woonblokken met in totaal 109 luxeappartementen, elk met hun eigen buitenverblijf.

De West Friese Poort - Alkmaar

De West Friese Poort staat met de voet op het Oudorperdijkje, een rijksmonument dat onderdeel is van de West Friese Omringdijk. Vroeger liep West-Friesland tot aan deze dijk. Hier was dus daadwerkelijk de poort naar West- Friesland. Het gebouw bestaat uit 30 appartementen en varieert in hoogte met een hoogste punt van vijf woonlagen op de hoek.

Sloterhof blokken - Amsterdam

Na de Tweede Wereldoorlog heerst er grote woningnood. Snel en goedkoop te bouwen woningen moeten de nood enigszins lenigen. De Nederlandse Maatschappij voor Volkshuisvesting importeert hiertoe het prefab systeem van de Brit E. Airey. In Nederland worden bijna tienduizend Airey-woningen gebouwd, waarvan ruim de helft in Amsterdam. Het totale project omvat dertien portiekflats van drie verdiepingen die allen duurzaam worden gerenoveerd, waar dit de eerste twee blokken van zijn.

Hart van Boschveld - Den Bosch

Aan de Edisonstraat en de Celsiusstraat in de wijk Boschveld realiseert Van Wanrooij 12 koopwoningen en 32 huurappartementen. Boschveld ligt direct ten noorden van het station van Den Bosch, op 5 minuten van de historische binnenstad. Het totale project bevat ca. 100 woningen in verschillende typen en prijsklassen en wordt in meerdere fasen gebouwd.

Margaretha’s Hoeve - Nieuw Vennep

De stolpboerderij Margaretha’s Hoeve is uniek in de Haarlemmermeer en heeft straks, dankzij Stadsherstel Amsterdam, een bijzondere nieuwe functie naar het zorgconcept van de Herbergier. Na de restauratie biedt de Margaretha’s Hoeve een thuis voor oudere mensen met geheugenproblemen en dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De monumentenstatus van de boerderij blijft behouden.

Delen via LinkedIn
Meer over Adomi voor installatietechniek