Problemen in stelsels oplossen

Adomi maakt het de installatietechnisch ontwerper makkelijk door allerlei taken te automatiseren. Wanneer je een riool-, lucht-, cv-, water- of gasinstallatie opbouwt als stelsel, dan kan Adomi in combinatie met Abico de stelsels uitwerken met automatisch gedimensioneerde buizen van een fabrikant naar keuze. Riool- en luchtstelsels worden tevens automatisch voorzien van hulpstukken. Het opmaken van stelsels en het genereren van allerlei output die nodig is in het bouwproces kun je ook gerust aan Adomi en Abico overlaten.

Waarschuwingenlijst

Bij het gebruiken van de functies die te maken hebben met het uitwerken en opmaken van stelsels, die je kunt vinden in het menu Stelsel, worden door Adomi allerlei soorten meldingen gedaan die te maken hebben met ontwerpkeuzes, fouten in het ontwerp en de dimensionering. Denk aan meldingen over leidingen die niet aansluiten, delen die dubbel getekend zijn, stelseldelen die in een kring getekend zijn, te korte buizen etc. Wanneer er sprake is van deze meldingen, dan wordt er altijd één getoond in een dialoogvenster dat wordt getoond na het starten van de functie. De volledige verzameling meldingen worden daarnaast overzichtelijk verzameld in de waarschuwingenlijst. Zo kun je eenvoudig alle meldingen langs om het stelsel te optimaliseren.

Waarschuwingenlijst weergeven

Als er sprake is van fouten, waarschuwingen en/of meldingen in de waarschuwingenlijst, dan wordt in de Abico selector een belletje getoond, met een cijfer dat aangeeft hoeveel meldingen er in totaal zijn. Door op het belletje te klikken, open je de waarschuwingenlijst over de Abico selector heen. Wil je vanuit de waarschuwingenlijst weer terug naar de Abico selector, dan klik je nogmaals op het belletje of op het pijlsymbool erboven om de waarschuwingenlijst te verbergen.

Stelsels optimaliseren met de waarschuwingenlijst

Klik je één keer op een waarschuwing in de lijst, dan wordt het bijbehorende object in de tekening geselecteerd, zodat je ter plekke een oplossing voor het gemelde probleem kunt bedenken. Dubbelklik je op een waarschuwing in de lijst, dan wordt het bijbehorende object in de tekening geselecteerd en daarnaast ingezoomd in beeld gebracht.

Zo kun je de meldingen stuk voor stuk langslopen en oplossen. Door opnieuw een van de functies in het menu Stelsel te gebruiken, bijvoorbeeld de functie Controleer stelsel, checkt Adomi opnieuw of de meldingen in de waarschuwingenlijst inmiddels opgelost zijn en of er sprake is van nieuwe meldingen.