Installatie

VMV installeren

Om de bouwkundige VMV-module te installeren, moet eerst de nieuwste versie van Adomi op het systeem geïnstalleerd zijn. Voor zowel Adomi als VMV zijn de installatiebestanden te vinden op onze downloadpagina. De wachtwoorden om zowel Adomi als VMV te activeren, zijn via onze administratie verstrekt.

Gebruikte je hiervoor VMV in combinatie met een van de eerdere versies van Adomi of Arkey, en is deze situatie nog op je systeem aanwezig, dan zijn er eenmalig aanvullende stappen nodig om de installatie goed uit te voeren.

Updaten vanaf Adomi 2022 of 2023 met VMV

Stappenplan

  1. Download de installatiebestanden voor Adomi en VMV (adomi-setup.exe en vmv-setup.exe)

  2. Kopieer de map C:\Adomi22\Templates naar een tijdelijke locatie

  3. Start het oude VMV-installatiebestand en verwijder hiermee de bestaande VMV-installatie

  4. Start adomi-setup.exe en verwijder de bestaande Adomi-installatie

  5. Start adomi-setup.exe opnieuw en installeer de nieuwste versie van Adomi

  6. Start vmv-setup.exe en installeer de VMV-module

Navigeren tussen projecten

De functies Maak_Project en Naar_Project van de oude VMV-module zijn na installatie niet meer actief. Als alternatief kan er gebruik worden gemaakt van de in Adomi beschikbare functie voor het maken van een nieuw project op basis van een template. Voor het openen van projecten kan gebruik gemaakt worden van het Adomi startscherm of de functie om een tekening te openen.

Optionele stappen

  • Het startmenu (C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Adomi) kan desgewenst na installatie handmatig worden opgeschoond en de onderstaande mappen kunnen eventueel gewist worden.

    • C:\ADOMI22

    • C:\ADOMIinstellingen

  • Kopieer de Templates (zie stap 2 van het stappenplan) naar de ingestelde templatemap van Adomi en geef de bibliotheken dezelfde naam als de mappen waar deze in staan.

  • Start Adomi 2024 en maak deze vast aan de taakbalk. Pas deze link daarna aan zodat deze versie-onafhankelijk wordt.